ⓘ Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ελλάδα)

Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας

Γενική περιγραφή Το Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας, που εγκαινιάστηκε το 2007 στην Υπάτη Φθιώτιδος και στεγάζει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα των παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών χρόνων από όλο το Νομό Φθιώτιδας. Το Μουσείο στεγάζεται στο λιθόκτιστο κτήριο του οθωνικού στρατώνα της πόλης,που ανεγέρθηκε το 1836 και παραχωρήθηκε από το Δήμο Υπάτης στο Υπουργείο Πολιτισμού για το σκοπό αυτό. Η υλοποίηση της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, συνολικής δαπάνης 440.205 ευρώ, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Το Μουσείο λειτουργεί υπό την ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτή ...

Βυζαντινό Μουσείο Χίου

Το Βυζαντινό Μουσείο Χίου είναι ένα μουσείο στην Χίο. Το μουσείο εκθέτει ευρήματα που τοποθετούνται χρονικά κατά την Βυζαντινή περίοδο, την Γενοβέζικη κατοχή του νησιού, αλλά και αργότερα, κατά την Τουρκοκρατία. Το κτίριο του μουσείου στεγάζεται στο πρώην Μετζιτιέ Τζαμί, οθωμανικό τέμενος που κτίστηκε με χορηγεία του σουλτάνου Αβδούλ Μετζήτ στα μέσα του 19ου αιώνα. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Χίου, δίπλα στην κεντρική πλατεία. Άρχισε να λειτουργεί το 1980. Πρόσφατα, το κτήριο ανακαινίστηκε.

Θεόδωρος Θεοδωρίδης (αντιπεριφερειάρχης Πέλλας)

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1956 στην Κρύα Βρύση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Αδαμίδου και πατέρας τεσσάρων παιδιών, του Ιωάννη πτυχιούχου Αρχιτεκτονικής Σχολής ΑΠΘ, της Σοφίας πτυχιούχου Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού χώρου, της Μυροφόρας πτυχιούχου ΤΕΙ Λογιστικής και του Αβραάμ – Γεώργιου φοιτητή. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός από το 1984 και ασκεί το επάγγελμα μέχρι σήμερα. Μιλάει άπταιστα Ιταλικά Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό από το 1982 - 1984

                                     

ⓘ Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ελλάδα)

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συγκροτήθηκε στις 24 Ιουνίου 2013 από υπηρεσίες του τέως Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με Προεδρικό Διάταγμα ανασυστάθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2015.

                                     

1. Ιστορία

  • Στις 25 Ιουνίου 2013, με το Π.Δ. 118/2013, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετονομάστηκε σε Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ιδρύθηκε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  • Στις 26 Ιουλίου 1985 με το Ν. 1558/1985 το Υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών μετονομάστηκε σε Υπουργείο Πολιτισμού.
  • Στις 27 Ιανουαρίου 2015, με το Π.Δ. 24/2015 οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συγχωνεύτηκαν με τις υπηρεσίες του μέχρι πρότινος Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο νεοσύστατο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • Το Υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση Γεωργίου Παπαδόπουλου 1971 της Χούντας των Συνταγματαρχών
  • Στις 7 Οκτωβρίου 2009 με το Π.Δ. 186/2009, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
  • Στις 21 Ιουνίου 2012 με το Π.Δ. 85/2012, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού καταργήθηκε και κάποιες υπηρεσίες του συγχωνεύτηκαν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ άλλες συγκρότησαν το νέο Υπουργείο Τουρισμού.
  • Στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 με το Π.Δ. 70/2015 πραγματοποιήθηκε ανασύσταση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αρμοδιότητες όπως αυτό είχε έως και πριν το Π.Δ. 24/2015.
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →